Entra

Abastaments

Abastaments d'Aigües d'Osona

Les xarxes d’abastament d’aigua potable en alta de la comarca d’Osona tenen l’objectiu de garantir el subministrament d’aigua potable per al consum humà, complementant així els recursos hídrics que hi ha. Amb els abastaments actuals es dóna servei a una població de més de 54.000 habitants, i amb la previsió de futur de les xarxes projectades i en execució es preveu arribar a més de 100.000 habitants.

Cada xarxa d’abastament gira a l’entorn d’una ETAP (Estació de Tractament d’Aigua potable), és a dir, una instal·lació que s’encarrega del procés de potabilització de l’aigua seguint una sèrie de processos físics i químics per aconseguir que sigui apta per al consum humà. A través d’un sistema de bombament i de canonades, l’aigua és captada al riu i arriba a la planta. Allà se sotmet a una sèrie de processos de tractament i en surt, finalment, amb la qualitat exigida per les autoritats sanitàries.

Aigües d’Osona gestiona una ETAP de la comarca, i properament en gestionarà una altra, així com també l’abastament del Lluçanès amb aigua que prové dels Pous de Vilaseca.

 Xarxa Lluçanès

 Xarxa Osona Nord

 Xarxa Osona Sud

Aigües d'Osona

IMG 5999 IMG 6002 IMG 6017 IMG 6021 IMG 6024

On som

Masoko

Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 4a planta

Consell Comarcal d'Osona - Edifici el Sucre 08500 Vic

 938 814 696

aiguesosona@aiguesosona.cat